O nás - PVV - IDEON

Hlavní nabídka:

Výstavní a společenské centrum IDEON

Výstavní a společenské centrum IDEON se nachází v klidném prostředí nedaleko obchodního a historického centra města Pardubic. Bylo otevřeno v roce 1994 a v roce 1995 zahájila Pardubická výstavní a veletržní společnost naplno svoji Výstavní činnost.
Příjemné prostředí IDEONu je využíváno pro konání výstav a veletrhů, konferenčních, kulturních i společenských akcí, jakými jsou například koncerty, plesy, divadelní představení, obchodní a kontraktační jednání.
Pro tyto účely jsou v objektu k dispozici velký sál, malé sály, salonek a galerie s maximální využitelnou výstavní plochou 1750 m2 a kapacitou velkého sálu 900 osob. V hlavním sále i ve foyer je provozován bar a restaurace s bohatým sortimentem nápojů a jídel pro organizátory i pro návštěvníky, dále je k dispozici technické zázemí a možnost bezplatného parkování na velkém parkovišti přímo před objektem IDEONu.
Celková úroveň i prostředí výstavního a společenského centra zaručují široké spektrum kvalitních služeb pro pořádání jakékoliv kulturní či společenské akce.

Pardubice

Pardubice - město s téměř sto tisíci obyvateli leží v centru východních Čech. Jeho počátky sahají do 13. století. Největší rozkvět zažilo za pánů z Pernštejna, tehdy jedné z nejbohatších a nejvlivnějších aristokratických rodin v zemi. Pernštejnové Pardubice proměnili na vskutku reprezentativní rezidenci rodu.
Nový rozvoj Pardubic byl potom spojen s dynamickým růstem průmyslu, ovlivněným vznikem železniční křižovatky. Do začátku 20. století se Pardubice staly největším východočeským městem.
Samotné město je nejen průmyslovým centrem a důležitým dopravním uzlem, ale nabízí i řadu turistických atraktivit.
Magnetem pro turisty je výhled z historické Zelené brány a procházka malebným historickým jádrem města. Tudy se dojde k nově rekonstruovanému zámku. V Pardubicích jsou pořádány různé kulturní a sportovní akce,které lákají i zahraniční návštěvníky.
Mezi nejznámější patří dostihové závody Velká pardubická steeplechase, plochodrážní závod Zlatá přilba a turnaj mladých tenistů Pardubická juniorka. Významné místo v kulturním životě města zaujímá Komorní filharmonie, Východočeská galerie, Východočeské muzeum a profesionální scéna Východočeského divadla. Ve městě se koná řada festivalů, jako např. Pardubické hudební jaro, Mezinárodní festival akademických sborů a další.
Pořádáním výstav a veletrhů v objektu IDEONu byla Pardubickou výstavní a veletržní společností založena nová tradice výstavnictví v Pardubicích.
Z turistického hlediska jsou Pardubice výhodné jako uzlový bod pro návštěvu celé řady významných hradů, zámků a krajinných zajímavostí v okolí.

Copyright 2016. All rights reserved.
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky